May

Öğrencimiz Nesibe Serra Çimenyer Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği tarafından düzenlenen "Bağımsızlık Yolunda İki Güzel Şehir: Ankara ve Varşova, İki Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy ve Adam Mickiewicz" konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi olmuştur. Öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ederiz.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YENİDEN E-TWINNING OKULU OLDUK

Okulumuzda e-Twinning ve Erasmus projeleri hazırlanmakta ve bu projeler etkili bir şekilde yürütülmektedir. Okulumuz, 2 yıl boyunca yürütülen ulusal ve uluslararası projeler neticesinde e-Twinning ödüllerinin en prestijlisi olan “e-Twinning School Label (e-Twinning Okul Etiketi)” almaya hak kazanmıştır. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Etiket almaya hak kazanan okul listesi için tıklayınız.

May

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında, Şehit Ömer Halisdemir AİHL öğretmenleri İspanya’nın Sevilla şehirinde bulunan “IES Diamantino García Acosta” okulunda İşbaşı Gözlem çalışmalarına başlamışlardır.

“Go Green” isimli proje kapsamında ev sahibi okulda yapılan iklim değişikliği ve sürdürülebilir çevre çalışmaları ve uygulanan eğitim sistemi incelemeleri, ders gözlemleri ve çeşitli kültürlerarası etkileşim faaliyetlerine katılım sağlanmıştır.Ayrıca Sevilla Türkiye Başkonsolosluğu ziyaret edilmiştir.

May

8. Sınıflarımız arasında yapılan bilgi yarışması sonucunda birinciliği 8B ve 8C sınıfı paylaştı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutlar, etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz

May

Psikolojik Danışman Mehmet Arslan 12. Sınıf öğrencilerimize Sınav Stratejileri konusunda seminer verdi…

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde okulumuzun organizasyonu ile yapıldı. Ortaokul ve lise kategorilerinde bölge birincilerinin yarıştığı finallerde izleyenler ülkemizin farklı şehirlerinden gelen yirmi imam hatip öğrencisinin sunduğu Kur'an ziyafetini yaşadı. Jüri başkanlığını Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin'in yaptığı yarışmada ortaokul kategorisinde: İstanbul'dan Musaefendi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İsmail Berat Ağcakaya 1. ,  Kocaeli'den Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Furkan Yılmaz 2. , Kütahya'dan Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasin Emir Uslu 3. oldu. Lise Kategorisinde ise birinciliği Samsun Şehit Ahmet Altınoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Abdullah Emir Altun elde ederken Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Can Polat Akgül 2. , İstanbul Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmed Akif Kızılcaoğlu 3 oldu. Ödül töreni ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle yarışma sona erdi.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından başlatılan Eğitimde Tek Yürek projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan bir heyetle deprem bölgesindeki kardeş okullarımızı ziyaret ettik. Ziyaretin ilk durağı Osmaniye Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu ve Proje İmam Hatip Lisesi oldu. Ardından Gaziantep Müftülüğü Gençlik Merkezinde üniversite öğrencileri ile bir araya gelen heyetimiz burada Karagöz gösterisini sundu. Ziyaretin ikinci gününde Şanlıurfa'ya geçen ekibimiz Birecik Ayran İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürünün de katıldığı programda öğrencilerimizin hediye ettiği kitaplar kardeş okulumuzun öğrencilerine dağıtıldı. Bayram harçlıklarını da alan çocuklar Karagöz gösterileri ile eğlenceli zamanlar geçirdi.

Nis

Okul Müdürümüz Yaşar Keskin ve Rehber öğretmenimiz Kamer Çakır ile 8. Sınıf öğrencilerimizle yönelik Lgs motivasyon semineri gerçekleştirildi. Sınava 2 ay kala hedef koyma, stres yönetimi, test çözme teknikleri hakkında bilgi verildi. Lgs soru kampı ve hedeflerinin de anlatıldığı verimli bir çalışma oldu.

Eyl

2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuzun değerler eğitimi çalışmalarında bu sene tema başlıklarımız, adab-ı muaşeret, namaz, kitap okuma.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz haftada 1 saat aynı anda kitap okuyoruz.

Bu seneki sloganımız "OKUYORUM"

May

Yenimahalle Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Mangala Turnuvasında liseler arasında ilçe 1.'si olan öğrencimiz Yusuf Ensar Koca ödülünü Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay HALİM'den aldı.

Ekm

Erasmusdays 2021 kutlamaları çerçevesinde 14 Ekim 2021 tarihinde saat 14.30'da okulumuz konferans salonunda İngilizce öğretmenimiz Sezgin Sözen ve öğrencilerimizden 11 / E sınıfından İbrahim Yusuf Özdemir, 12 / D sınıfından Emirhan Yusuf Özcan ve 12 / D sınıfından İclal Akbulut tarafından bilgilendirme sunumu ve deneyim paylaşımı yapılmıştır. Dinleyiciler merak ettiklerini sorarak konu hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Sunum sonunda Litvanya' dan getirilen hediyeler sergilenmiş ve böylece diğer öğrencilerin bu projelere karşı merakları uyandırılmıştır.

sunum dosyasını indirmek için tıklayınız.

Ara

Okulumuz eTwinning Ulusal Kalite Belgesi alarak eTwinning Okulu olmuştur. Okulumuzun girişinde  eTwinning köşesi oluşturularak Kalite Belgesi buradaki yerine asılmıştır.

May

Tüm öğretmen  öğrenci ve velilerimiz,sosyal medyada Okulumuzu takip edelim ve takip edilmesine katkı sağlayalim bu hususta herkesin desteğini bekliyoruz ve abone olmanızı istiyoruz. Hayırlı Ramazanlar